loading...
وب سایت رسمی روستای قـره داش شهرستان ماهنشان
مـــحـمــد مــحـمــدی بازدید : 1385 یکشنبه 12 بهمن 1393 نظرات (0)

بالنگو که در اصطلاح محلی به آن ملنگو نیز میگویند گیاهی خودرو، یک ساله و شبیه به ریحان ولی با برگها و تخمهای ریزتر است. ساقههای آن مربع شکل و گلش مایل به قرمز و صورتی است. این گیاه در اوایل بهار درمناطق کوهستانی وبیابانهای خوش آب وهوا می روید بهترین زمان برداشت این گیاه در مناطق اطراف بافق تا اواخر اردیبهشت و قبل از ریزش باران میباشد زیرا باران باعث باز شدن غلاف و پراکنده شدن دانه های گیاه میگردد .

روشی جالب و محلی برای جدانمودن دانه ها از داخل غلاف گیاه بالنگو (تخم شربتی)

*****لطفأ ادامه مطلب را دنبال نمایید******

پس ازجمع آوری، گیاه را دسته بندی نموده با نخ محکم و در محیط آفتاب سایه بگذارید تا خشک شوند. از جابجا نمودن مکرر پرهیز شود بعداز خشک شدن تمام قسمتهای گیاه مقداری آب با دست روی برگهای آن بپاشید و گیاه را داخل پارچه نمدار قرار دهید بعداز گذشت یک روزبا دست چند ضربه و تکان به پارچه وارد نمایید می بینید به راحتی دانه های گیاه از غلاف جدا گردیده.

 تخم شربتی در حقیقت دانههای گیاه ریحان کوهی است که به علت داشتن ترکیبات لعابدار به صورت محلول در آب (شربت) استفاده میشود. لعاب این دانهها پس از جذب آب به صورت ژلهای درمیآید که میتواند برای رفع عطش مورد استفاده قرار گیرد. تخم شربتی خواص زیادی دارد و اینگونه نیست که فقط برای فصل گرما توصیه شود.

 تخم شربتی از قدیم به عنوان یک نوشیدنی سنتی بین ایرانیان جای داشته که علاوه بر رفع تشنگی برای متعادل نگهداشتن فشارخون و لاغر شدن بسیار موثر است.

 

****خواص درمانی عمده تخم شربتی***

 

****تخم شربتی لاغر میکند****

 

استفاده از تخم شربتی در محلول آب یکی از بهترین مواد برای کم کردن وزن است. دانههای ژلاتینی تخم شربتی بدون آنکه کالری داشته باشد تا مدتها فرد را سیر نگه میدارد و به جای خوردن داروهای زیان آور برای کم کردن اشتها، میتوان از تخم شربتی استفاده نمود.

 تخم شربتی دارای مقدار فراوانی پروتئین، آهن، پتاسیم و کلسیم است و یک ماده معدنی به نام بورون در تخم شربتی باعث انتقال کلسیم به استخوانها میشود.

 * تخم شربتی برای درمان بیماریهای تنفسی مفید است.

 * مخلوطی از آن با زنجبیل و عسل در درمان آسم، سرفه، سرماخوردگی، آنفلوانزا و برونشیت موثر است.

 * خلق و خوی فرد را خوب میکند، خستگی مفرط ذهنی، تنشهای عصبی، افسردگی، میگرن و مالیخولیا را برطرف میکند.

 * از آن جا که تأثیر ضد اسپاسمی دارد، سیاه سرفه را برطرف میکند.

 * در رفع عطش بسیار موثر است.

 * مشکل دیگری که دامنگیر دنیا از جمله کشور ما شده فشار خون بالاست که معمولاً بعد از خوردن غذا به ویژه غذاهای پر نشاسته، روی میدهد.اگر تخم شربتی همراه غذا خورده شود مواد نشاستهای به تدریج قند موجود در خود را آزاد و به بدین ترتیب بدن به طور تدریجی انرژی متعادل در طول روز را خواهد داشت.

 *رفع عطش: مقداری از تخم شربتی را به شربتی که دوست دارید اضافه کنید و بعد از گذشت حداقل دو دقیقه بنوشید.

 *جهت تقویت قلب: تخم شربتی را در عرق بید مشک یا نسترن بریزید و بنوشید.

 *جهت تقویت اعصاب: روزانه یک یا دو بار تخم شربتی را در عرق بادرنجبویه مخلوط کنید و آن را با عسل شیرین کنید و بنوشید.

 *برای تنگی نفس، سرفههای خشک: یک قاشق مرباخوری تخم شربتی را در یک لیوان آب ولرم حل کنید و آن را جرعه جرعه بنوشید.

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
درباره ما
Profile Pic
هدف از راه اندازی این وبسایت شناساندن ارمان واهداف و ویژگی های روستاست ***** همچنین جهت هر گونه نظر و انتقادات میتوانید با شماره زیر تماس بگیرید 09195472889
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • نظرسنجی
    به نظر شما وبلاک روستا چطوره؟
    صفحات جداگانه
    آمار سایت
  • کل مطالب : 222
  • کل نظرات : 28
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 7
  • آی پی امروز : 211
  • آی پی دیروز : 119
  • بازدید امروز : 458
  • باردید دیروز : 669
  • گوگل امروز : 2
  • گوگل دیروز : 1
  • بازدید هفته : 6,613
  • بازدید ماه : 10,395
  • بازدید سال : 54,164
  • بازدید کلی : 683,911
  • کدهای اختصاصی